Skip to content

Salaojaremontin suunnittelu lähtee tarpeesta

Salaojaremontin suunnittelu lähtee tarpeesta

Jaa :

Facebook
Twitter
WhatsApp

   

 

Salaojaremontin suunnittelu lähtee tarpeesta

 

Tyypillisesti salaojaremontti-projektin käynnistysvaiheeseen liittyy kuntotarkastus, jonka yhteydessä havaitaan puutteellinen salaojajärjestelmä. Tänä päivänä kuntotarkastus teetetään usein asunnon omistajanvaihdoksen yhteydessä. Kun taloyhtiö saa tiedon salaojajärjestelmän nykyaikaistamistarpeesta, ryhdytään toimiin.

Ensimmäisen yhteydenoton jälkeen sovitaan aina asiakaskäynnistä taloyhtiöön paikan päälle. Salaojakatselmuksessa käydään läpi tilanne: mistä ajatus salaojaremontista on lähtöisin ja mikä on suunnitellun remontin laajuus. Joskus taloyhtiö on tilannut ulkopuolisen insinööritoimiston laatiman suunnitelman, jolloin projekti toteutetaan yhteistyössä suunnittelijan, taloyhtiön ja urakoitsijan välillä. Usein myös Torsten vastaa salaojien kuntoon saattamisesta avaimet käteen -periaatteella (KVR-malli), jossa Torsten ottaa vastuun koko projektin läpiviennistä aina suunnittelusta viimeistelyyn.

Varsinainen salaojaremontti kuuluu aina taloyhtiön maksettavaksi. Useimmissa kohteissa on kuitenkin osakaspihoja, joilla tyypillisesti sijaitsee terasseja, kivetyksiä ja istutuksia. Näitä kohteita joudutaan yleensä purkamaan remontin tieltä. Ennen remontin alkua osakkaiden tulee itse päättää, haluavatko he itse purkaa ja asentaa oman pihansa takaisin. Toisena vaihtoehtona on tilata Torsten hoitamaan osakaspihan tyhjentäminen ennen remonttia ja palauttamaan se ennalleen remontin jälkeen. Usein osakaspihan ulkonäköä päivitetään remonttiprojektin yhteydessä. Torstenin kautta on mahdollista tilata terassi, kivetyksiä ja istutuksia, jotka sopivat yhteen remontin jälkeisen uuden ilmeen kanssa.

Salaojaremontit vuosien kokemuksella

Olemme erikoistuneet salaojaremontteihin ja meiltä saat selkeän remonttisuunnitelman. Teemme salaojaremontteja taloyhtiöihin ja omakotitaloihin uudenmaan alueella. 

Seuraa meitä