Skip to content

Salaojaremontin rahoitukseen on monta vaihtoehtoa

Salaojaremontin rahoitukseen on monta vaihtoehtoa

Jaa :

Facebook
Twitter
WhatsApp

Omakotitalon salaojaremontin hinta asettuu keskimäärin 25 000 ja 30 000 euron tietämille. Hankalammissa tai isommissa kohteissa kustannukset voivat kivuta vielä korkeammiksi. Rahoitusvaihtoehtoja remontoijalla on onneksi useampia. Liikkeelle kannattaa lähteä remontteja tekevän yrityksen kanssa keskustelemalla.

OP Yrityspankin rahoituspäällikkö Kristian Kekkosen mukaan kodin salaojaremonttiin lähtevällä on useampia vaihtoehtoja kokonaisuuden rahoittamiseksi. Remontoijalle on monesti tarjolla sekä lisävakuuksia vaativia että vakuudettomia luottoja, mutta tarjonnasta saattaa olla vaikea löytää sitä itselle sopivinta vaihtoehtoa.

– Rahoitusvaihtoehtoa kannattaa kysyä urakoitsijalta, jonka on remonttiin palkkaamassa. Monella yrityksellä on tarjota rahoitussopimus, joka on neuvoteltu toimivaksi ja hyväksi sekä asiakkaan että pankin ja remonttia tekevän yrityksen kannalta, Kekkonen kannustaa.

Torsten Salaojaremonttien kanssa salaojiaan kunnostaville on tarjolla OP Yrityspankin kertaluotto, joka on vakuudeton, maksimissaan 50 000 euroon yltävä laina. Se on suunniteltu mahdollisimman helppokäyttöiseksi ja Torstenin asiakkaan kannalta toimivaksi ratkaisuksi.

– Asiakas saa Torstenilta linkin itsehakukanavaamme ja hän voi täyttää luottohakemuksen kotisohvalta käsin. Hakemuksen kysymyspatteristo ei ole mahdottoman suuri ja luottopäätös saadaan nopeasti, joko heti tai viimeistään muutamien tuntien sisällä hakemuksen lähettämisestä, Kristian Kekkonen selventää.

Yksityishenkilö voi hakea kertaluottoa

OP Yrityspankin kertaluotto voidaan myöntää yksityisasiakkaalle, joka on ryhtymässä salaojaremonttiin omistus- tai kesäasuntonsa osalta. Luottoa voi hakea joko yksin tai yhdessä esimerkiksi puolison kanssa, sillä hakijoita voi olla yhdestä kahteen. Haettavan summan suuruus voi vaikuttaa siihen, onko hakemus kannattavampaa jättää yksin vai kanssavelallisen kera.

– Luoton saaminen edellyttää, että asiakas on hoitanut raha-asiansa hyvin eli hänellä ei ole julkisia maksuhäiriömerkintöjä. Lisäksi hakijalla tulee olla säännölliset palkka- tai eläketulot, Kekkonen listaa.

Koska remontoijien lähtökohdat ovat yksilölliset, on kertaluotto suunniteltu mahdollisimman joustavaksi ja monipuoliseksi rahoitusvaihtoehdoksi. Kun hakija on saanut myönteisen päätöksen hakemukseensa, tulee kaupan – Torstenin kanssa tehdyn remonttisopimuksen – vielä toteutua, jotta luoton takaisinmaksu alkaa.

– Ensimmäinen lasku tulee vasta, kun remontti on valmis, Kekkonen huomauttaa.

Taloyhtiöiden tilanne on erilainen

Jos taloyhtiö aikoo teettää salaojaremontin, ovat sen rahoitusvaihtoehdot erilaiset kuin yksityishenkilön kohdalla. Pienissä taloyhtiöissä yhtiökokouksen on kuitenkin mahdollista päättää, että remontti rahoitetaan jokaisen osakkaan ottamalla henkilökohtaisella luotolla. Tällaisessa tapauksessa myös kertaluotto on mahdollinen, koska hakijana on osakkeenomistaja, ei taloyhtiö.

– Asunto-osakeyhtiön kohdalla tilanne kannattaa miettiä huolella. Jos jokainen osakas hakee oman lainansa, onko todennäköistä, että jokainen sen varmasti saa? Entä millaisia riskejä moneen eri lainaan liittyy ja miten tällainen kokonaisuus vaikuttaa vaikkapa vakuutuksiin? Kekkonen listaa asioita, joita taloyhtiöiden on hyvä miettiä.

Maksuaikataulu joustaa tilanteen mukaan

Jotta remontoijalle jäisi riittävästi pelivaraa arkensa pyörittämiseen, kannattaa kertaluoton kuukausittainen maksuerä sopia melko pieneksi.

– Luottoa voi sitten maksaa takaisin joko suunnitelman mukaan tai isommissa erissä, jos rahaa onkin välillä käytettävissä enemmän. Loppusumma on myös mahdollista maksaa pois kerralla eikä tällaisista muutoksista aiheudu lisäkustannuksia, Kristian Kekkonen kertoo.

Toinen huomioitava seikka liittyy verovähennyksiin: kertaluoton korot nimittäin voi vähentää verotuksessa. Remontin yhteydessä tehty asennustyö taas on kotitalousvähennyskelpoista.

Joustavan rahoitusmahdollisuuden avulla OP Yrityspankki ja Torsten haluavat kannustaa kiinteistönomistajia pitämään huolta omaisuudestaan.

– On kaikkien etu, että talo pidetään kunnossa. Kunnostettu salaoja- ja sadevesijärjestelmä paitsi pitää perustukset kuivana ja talon terveenä, myös kasvattaa asunnon arvoa. Joissain tapauksissa remontti voi myös vaikuttaa vakuutusmaksuihin, kun riskit pienenevät, Kekkonen kiteyttää.

Salaojaremontit vuosien kokemuksella

Olemme erikoistuneet salaojaremontteihin ja meiltä saat selkeän remonttisuunnitelman. Teemme salaojaremontteja taloyhtiöihin ja omakotitaloihin uudenmaan alueella. 

Seuraa meitä