Skip to content

Talosi salaojat eivät ole ikuisia

Talosi salaojat eivät ole ikuisia

Jaa :

Facebook
Twitter
WhatsApp

Salaoja putken ja tarkastuskaivon asennus

Rakennusten tekninen käyttöikä Suomessa on yleisesti noin 50 vuotta ilman perusparannuksia. Perusparannuksilla tarkoitetaan remontteja, jotka merkittävästi pidentävät rakennuksen käyttöikää. Putki-, kylpyhuone- ja kattoremonttien lisäksi salaojaremontti on yksi näistä perusparannuksista. Perusparannuksilla on lähes poikkeuksetta vaikutusta kiinteistön jälleenmyyntiarvoon.

Nykymenetelmällä salaojajärjestelmiä on rakennettu 2000-luvun alusta lähtien. Ennen tätä aikaa asennetut salaojajärjestelmät ovat suurella todennäköisyydellä jo saavuttaneet käyttöikänsä. Tietoisuuden lisääntyminen ja oppiminen erehdyksen kautta ovat olleet keskeisiä tekijöitä alan kehityksessä vuosikymmenien aikana. Nykyaikaisesti toteutetun salaojajärjestelmän käyttöikä on noin 40-50 vuotta. Torsten suosittelee järjestelmän huuhtelua noin kymmenen vuoden välein, joka itsessään lisää järjestelmän käyttöikää ja parantaa sen toimivuutta.

Torstenin tyypillisin asiakas on 80- ja 90-luvun taitteessa rakennettu taloyhtiö, jossa on päätetty tehdä salaojaremontti. Usein ensimmäinen yhteydenotto meille tapahtuu suoraan kuntokartoituksessa havaittujen salaojajärjestelmän ongelmien perusteella. Toisinaan salaojaremontti sisältyy taloyhtiön normaaliin korjaussuunnitelmaan, ja toimenpiteisiin ryhdytään ennen kuin salaojajärjestelmän toimimattomuus aiheuttaa suurempia vaurioita. Salaojaremontin tarve ei koskaan ilmaannu äkillisesti, vaan kyseessä on osa normaalia kiinteistönhuoltoa ja kunnossapitoa. Salaojajärjestelmän kunnossapidon laiminlyönti voi pahimmillaan johtaa kosteusvaurioihin asunnon sisäpuolella, mikä on kaikille osapuolille ikävä ja kallis ongelma. Siispä salaoja-asioissa kannattaa olla asialla mieluummin etu- kuin takapainotteisesti.

Salaojaremontit vuosien kokemuksella

Olemme erikoistuneet salaojaremontteihin ja meiltä saat selkeän remonttisuunnitelman. Teemme salaojaremontteja taloyhtiöihin ja omakotitaloihin uudenmaan alueella. 

Seuraa meitä