Skip to content

Omakotitalon salaojaremontti

Helsinki, tapaninkylä

Projektin aloitus

Omistaja oli havainnut, että rintamamiestalon kellariin valui runsaat määrät sadevettä. Hän selvitti tämän syyn ja totesi, että salaojajärjestelmä on joko puutteellinen tai puuttuu kokonaan. Omistaja otti Torsteniin yhteyttä, joka suunnitteli ja toteutti koko salaojaremontin kokonaisena pakettina.

Remontin aikana

Salaojaremontti aloitettiin siirtämällä puutarhavaja kokonaisena sivuun remonttialueelta. Kaivantoja tehdessä oli selvästi havaittavissa, kuinka vesi ei ole liikkunut talon rakenteiden ympäriltä sadevesijärjestelmän puuttumisen vuoksi. Remontissa käytettiin talon perustuksiin asennettavia isodrän-levyjä, jotka valuttavat veden jatkossa suoraan salaojiin. Tämä toimii myös kellarin eristeenä.

Talossa ei ollut ennen remonttia yhteyttä sadevesiviemäriin, liitos toteutettiin remontin yhteydessä. Tähän Torsten hankki kaikki tarvittavat luvat sekä huolehti yhteydenpidot kunnan kanssa niin, ettei asiakkaan tarvinnut vaivata niillä päätään.

Lopputulos

Nyt rintamamiestalon sadevedet päätyvät kellarin sijasta kunnalliseen hulevesi-verkostoon. Kun piha oltiin saatu siistittyä ja tasoitettua uutta nurmikkoa varten, siirrettiin puutarhavaja kokonaisena takaisin paikoilleen.

Ongelmat on ratkaistu!

Asiakas