Rivitalon salaojaremontti

Kerava, sompio

Projektin aloitus

Taloyhtiön rivitalossa oli alkuperäinen valesokkelirakenne, joka oli korjauksen tarpeessa. Talon rakenteet olivat rapistuneet pahasti ja perustuksista puuttui kokonaan kosteussuoja, joka oli tyypillistä 70-luvulla rakennetuissa taloissa. Kosteus oli jo päässyt etenemään talon runkoihin saakka. Tämä halutiin jatkossa estää, joten taloyhtiö päätti teettää salaoja- ja sadevesiremonttin. Taloyhtiö hyväksyi Torstenin KVR-menetelmällä tekemän tarjouksen eli Torsten toteuttaa koko remontin suunnittelusta valmistumiseen saakka.

Remontin aikana

Talon perustuksiin asennettiin kosteussuoja, patolevy, joka pitää kosteuden talon ulkopuolella. Kaivantoon asetettavan suodatinkankaan päälle laitetaan salaojaputket, jotka peitetään sepelillä. Taloyhtiön turvallisuudesta huolehdittiin asentamalla kaivantojen ympärille suoja-aitoja.

Lopputulos

Taloyhtiön ulkopuolisista kosteusongelmista päästiin eroon Torstenin toteuttaman salaoja- ja sadevesijärjestelmän uudistuksen ansiosta. Kosteus ei enää pääse imeytymään perustuksien läpi talon sisäpuolelle. Taloyhtiö pääsi jatkamaan runkorakenteiden kunnostusta rivitalon sisäpuolelta.

Kosteusongelmien juurisyy on nyt selätettynä. Onneksi salaojat ovat nyt kunnossa, niin sisäpuolen remppaaminen ei ole yhtä turhan kanssa. Päästään tämän ongelman kanssa eteenpäin. Kiitoksia onnistuneesta remontista!

Related Works