Rivitalon salaojaremontti

Helsinki, Malmi

Projektin aloitus

Kahden paritalon taloyhtiössä oli todettu homevaurio. Kellarillisten asuntojen kunnostukseen tarvittiin salaojaremontin lisäksi talojen sisätilojen remontointia, jotta ongelmasta päästäisiin eroon. Torsten suunnitteli talojen ulkopuolisen remontoinnin yhdessä sisäpuolen remonttisuunnittelijan kanssa. Yhteistyöllä toteutettujen suunnitelmien ansiosta kunnostuksesta saatiin hyvä kokonaisuus.

Remontin aikana

Torsten toteutti salaoja- ja sadevesisaneerauksen perinteisellä menetelmällä, jossa käytetään patolevyjä ja pystysalaojana sepeliä. Kellarin lisälämmöneristys toteutettiin Finnfoam-levyllä, joka asennetaan patolevyn ulkopuolelle. Salaojat asennettiin kellariperustuksien alapuolelle ja kaivannot olivat paikoin yli kolme metriä syvät. Salaojat yhdistettiin hulevesiviemärin liitoskaivoon, joka oli jo valmiina tontilla. Kellari ja talon perustukset ovat syvemmällä kuin purkuputki sadevesiviemäriin, siksi järjestelmä tarvitsi pumppaamon.

Lopputulos

Remontti suoritettiin alusta loppuun yhtäjaksoisesti ja kellari lähti kuivamaan. Uusitun salaoja- ja sadevesijärjestelmän ansiosta kosteus ei enää pääse tekemään tuhojaan sisätiloihin. Salaojaurakan jälkeen taloyhtiössä siirryttiin sisäpuolisiin kunnostuksiin sisäpuolen urakoitsijan kanssa.

Torstenin ansiosta pääsemme jatkamaan sisätilojen parantelua. Kiitoksia työpanostuksestanne. Työ sujui mallikkaasti.

Related Works