Rivitalon salaojaremontti

Helsinki, laajasalo

Projektin aloitus

Taloyhtiössä oli herännyt huoli salaojien toimivuudesta. Taloyhtiön kolmen rivitaloa ovat melko jyrkässä rinteessä ja juuri rinteen puolen salaojat aiheuttivat huolta ja salaojia alettiin tutkia tarkemmin. Tutkimuksessa selvisi, että salaojat olivat tiensä päässä. Koska sadevesijärjestelmäkin puuttui kokonaan, päätettiin ryhtyä toteuttamaan salaojaremonttia. Salaojasaneerauksen suunnitteli ulkopuolinen insinööritoimisto, taloyhtiö kilpailutti urakan ja Torsten valittiin tekijäksi kilpailukykyisen hinnan sekä hyvien referenssien ansiosta.

Remontin aikana

Remontti saatiin käyntiin aikataulun mukaisesti. Rivitalojen tontilla olleet varastorakennukset purettiin remontin ajaksi sivuun ja asennettiin salaojien asentamisen jälkeen takaisin paikoilleen. Kaivuutyöt sujuivat suunnitelmien mukaisesti ja pihoille asennettiin väliaikaiset kulkusillat helpottamaan asukkaiden kulkua asuntoihin. Remonttikokonaisuuteen kuului myös pihojen asfaltointi, kasvien uudelleen istutus, laattojen asennus sekä talopintojen ennallistaminen.

Lopputulos

Remontin päätteeksi kohde sai uuden maanalaisen salaoja- ja sadevesijärjestelmän, mutta myös maanpäällisen kasvojen kohotuksen. Hyvän kokemuksen myötä taloyhtiö päätti rakennuttaa Torstenilla myös uudet aidat ja roskakatoksen.

Koko Torstenin porukalle kiitos ripeästä ja hyvästä työstä.

Related Works