Omakotitalon salaojaremontti

Helsinki, TorPparinmäki

Projektin aloitus

Remonttikohteen perhe oli ostanut itselleen rintamamiestalon. Jo ostovaiheessa kävi ilmi, että talo vaatii salaoja- ja sadevesisaneerausta. Vastapäätä asuneella naapurilla oli aikaisemmin toteutettu salaojaremontti Torstenilta. Torstenin yhtäjaksoinen ja tarmokas työskentely teki vaikutuksen ja urakka päätettiin toteuttaa kilpailutuksen jälkeen KVR -menetelmällä Torstenilla.

Remontin aikana

Remonttikohteessa käytettiin isodrän-menetelmää salaojitukseen. Perustuksiin kiinnitetään isodrän-levyjä, jotka juoksuttavat veden suoraan alaspäin kohti salaojaa. Talon sadevesijärjestelmä yhdistettiin kunnalliseen sadevesiviemäriin, jolle oli jo ennestään liitoskohta valmiina. Remontin ohella uusittiin myös takakaadolla ollut jätevesiviemäri.

Lopputulos

Salaojaremontti tehtiin täydellisenä alusta loppuun. Kiinteistöllä oli alkuperäinen liittymä sadevesijärjestelmään ja näin kadun avaamiselta vältyttiin. Salaojaremontin yhteydessä tehdyt korjaukset likavesiviemäriin antavat asiakkaalle mielenrauhaa ja myös viemäripuolen asiat ovat kunnossa pitkäksi aikaa.

Remontista jäi kaiken kaikkiaan varsin positiivinen kuva.

Related Works