Omakotitalon salaojaremontti

Espoo, Kaupunginkallio

Projektin aloitus

Salaojien kuntotarkastuksessa kävi ilmi, että salaojat olivat tulleet tiensä päähän. Samalla havaittiin, että sadevedenohjaus puuttui kokonaan. Asiakas halusi myös tämän korjattavan samalla. Asiakas valitsi useamman tarjouspyyntönsä joukosta Torstenin toteuttamaan urakan.

Remontin aikana

Talon takapihaa kaivaessa auki kävi ilmi, että talo oli rakennettu kallion päälle. Perustuksien lähettyvillä olevia kallioita louhittiin salaojaputkien tieltä, salaojat saatiin perustusten alapuolelle. Kohteessa oli osittainen kellari, jonka vuoksi kaivannot olivat eri syvyisiä eri osilla taloa. Toimivat salaojat saivat veden virtaamaan talon ylätasanteelta kohti salaojakaivoa niin, ettei pumppaamoa tarvittu. Kellarin vierelle rakennettiin kivimuuri autopaikkaa varten. Lisäksi Torsten asensi asiakkaan toiveiden mukaisesti uuden aurinkoterassin talon yhteyteen.

Lopputulos

Taloon asennettiin toimiva salaojajärjestelmä, terassi ja autopaikalle muurit. Kaikkineen remontti oli onnistunut. Nyt sadevedenohjaus on kunnossa ja talo pysyy kuivana rankkasateillakin.

Olemme tyytyväisiä Torstenin toimintaan. Hyvää jälkeä.

Related Works